Препараты для мяса


Бактеріальний препарат Іпровіт-КПК 

для виробництва ферментованих м'ясних продуктів 


_vyr_34AlmaTeks-50-10.jpg


Технологи та мікробіологи нашого Інституту продовольчих ресурсів розробили технологію виробництва бактеріального препарату "Іпровіт-КПК" (ТУ У 15.5-00419880-101-2010) на основі композиції штамів видів Lactobacillus casei ssp. casei, Lactobacillus plantarum, Kocuria rosea.

Препарат є заквашувальною культурою прямого внесення і під час застосування не потребує попередньої активізації.

Штами молочнокислих бактерій виділені із природних джерел, штам Kocuria rosea - із ферментованих м'ясних продуктів непромислового виробництва.

Усі культури мікроорганізмів, які входять до складу препарату "Іпровіт-КПК", є непатогенними, нетоксигенними і спроможні функціонувати в м'ясній сировині.

Композиція молочнокислих мікроорганізмів: L. casei ssp. casei, L. casei ssp. casei, L. plantarum дозволяє регулювати pH продукту, а також характеризується високим рівнем біохімічної активності, що підвищує вміст вільних амінокислот, у т. ч. незаміненних, пептидів, жирних кислот та ароматичних сполук, які формують характерний для продукту смако-ароматичний букет зниження pH під час виробництва ферментованих м'ясних продуктів дозволяє значно прискорити процес їх дозрівання.

Залучення до складу бактеріального препарату коку рій розширює профіль біохімічних перетворень компонентів сировини і сприяє формуванню червоного забарвлення та знижує вміст нітриту натрію у готовому м'ясному виробі до безпечного рівня.

Препарат випускають у вигляді ліофілізованої біомаси кремового кольору; 1 г бактеріального препарату містить не менше 2·10 (в 10 степені) КУО молочнокислих бактерій та не менше 1·10 (у 8 степені) КУО кокурій.

Маса однієї порції препарату "Іпровіт-КПК" складає 50 г на 100 кг сировини.

Сухий бактеріальний препарат розчиняють у стерильній або кип'яченій воді, охолодженій до температури (30-35) °С у співвідношенні 1:5.

Препарат "Іпровіт-КПК" вносять для виробництва суцільном'язових виробів зі свинини - на стадії шприцювання разом з посолочними інгредієнтами.


БАКТЕРІАЛЬНИЙ ПРЕПАРАТ ІПРОВІТ-ЛАКМІК

ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА СИРОВЯЛЕНИХ ТА СИРОКОПЧЕНИХ КОЛБАС


_vyr_48Cervelat-polusukhoj-1000x1000.jpg

Технологи та мікробіологи нашого Інституту продовольчих ресурсів розробили технологію виробництва бактеріального препарату "Іпровіт-ЛАКМІК" (ТУ У 15.5-00419880-101-2010) до складу якого увійшли культури видів Lactobacillus casei ssp. casei, Lactobacillus plantarum, Micrococcus varians.

Штами мікроорганізмів, які входять до складу "Лакмік", відбиралися на основі їхньої протеолітичної, нітритвідновлювальної, кислото- та ароматоутворювальної  активностей, а також здатності до розвитку у м'ясному фарші.

Відібрані штами володіють високим антагоністичним потенціалом, пригнічують розвиток сторонньої мікрофлори, в тому числі патогенної та умовно патогенної, забезпечуючи таким чином, вискоі санітарно-гігієнічні показники ковбас.

Препарат під час ферментації знижує вміст технологічних нітритів до безпечного рівня, сприяє формуванню специфічних для сирих ковбас кольору, смако-ароматичного букету та збагачує вільними амінокислотами та пептидами.

Препарат випускають у вигляді ліофілізованої біомаси кремового кольору, в 1 г якої міститься не менше 2·10 (в 10 степені) КУО молочнокислих бактерій та не менше 1·10 (у 8 степені) КУО мікрококу.

Для забезпечення рівномірного розподілу препарату у м'ясній сировини, рекомендується перед застосуванням препарат розчинити у воді температурою (33-37) °С; вносять підготовлений у такий спосіб препарат у м'ясну сировину на стадії кутерування.

Для ферментування 100 кг м'ясної сировини застосовують 50 г цього препарату.


БАКТЕРІАЛЬНИЙ ПРЕПАРАТ ІПРОВІТ-ЛРР

ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА СИРОВ'ЯЛЕНИХ СУЦІЛЬНОМ'ЯЗОВИХ М'ЯСНИХ ПРОДУКТІВ


_vyr_33Depositphotos_6462479_m-2015.jpg

 

Технологи та мікробіологи нашого Інституту продовольчих ресурсів розробили технологію виробництва бактеріального препарату "Іпровіт-ЛРР" (ТУ У 15.5-00419880-101-2010) до складу якого увійшли культури видів L. casei ssp. rhamnosusKocuria rosea (M. roseus).

Препарат є заквашувальною культурою прямого внесення і під час застосування не потребує попередньої активізації.

Усі штами відібрано з урахуванням вимог, що висуваються до штамів, які висуваються до культур, що застосовуються у виробництві ферментованих м'ясних виробів, а саме: висока антагоністична, протеолітична, нітритредукувальна, каталазна, ароматоутворювальна активності, резистентність до високих концентрацій солей.

Штами мікроорганізмів, які входять до складу препарату "Іпровіт-ЛРР", є непатогенними, нетоксигенними і спроможні функціонувати в м'ясній сировині.

Відмінною рисою препарату є наявність у його складі активних денітрифікаторів-кокурій здатних до повного відновлення нітритів, забезпечення стабільних смакових та кольорових показників як для готових виробів, так і за зберігання, що дозволяє отримувати високоякісні м'ясні продукти.

Препарат випускають у вигляді ліофілізованої біомаси кремового кольору; 1 г бактеріального препарату містить не менше 2·10 (в 10 степені) КУО молочнокислих бактерій та не менше 1·10 (у 8 степені) коку рій.

Маса однієї порції препарату "Іпровіт-ЛРР" - 50 г на 100 кг сировини.

Сухий бактеріальний препарат розчиняють у стерильній або кип'яченій воді, охолодженій до температури (30-35) °С у співвідношенні 1:5.

Препарат "Іпровіт-ЛРР" використовують для виробництва сиров'ялених суцільном'язових продуктів із м'яса птиці.

Його вносять на стадії шприцювання разом з посолочними інгредієнтами.


БАКТЕРІАЛЬНИЙ ПРЕПАРАТ ІПРОВІТ-МКС

ДЛЯ ФЕРМЕНТУВАННЯ СУЦІЛЬНОМ'ЯЗОВОЇ СВИНИНИ ТА ЯЛОВИЧИНИ


_vyr_36myaso2.jpg


Технологи та мікробіологи нашого Інституту продовольчих ресурсів розробили технологію виробництва бактеріального препарату "Іпровіт-МКС" (ТУ У 15.5-00419880-101-2010) до складу якого увійшли культури видів Lactobacillus casei ssp. rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Staphylococcus simulans.

Препарат є заквашувальною культурою прямого внесення і під час застосування не потребує попереднього активування.

Штами мікроорганізмів, які входять до складу "Іпровіт-МКС", відібрані за спектром біологічної активності, технологічності відповідно до вимог, що висуваються до продуктів такого типу та безпечності.

Відібрані штами володіють високим антагоністичним потенціалом, пригнічують розвиток сторонньої мікрофлори, в тому числі патогенної та умовно патогенної, забезпечуючи таким чином, високі санітарно-гігієнічні показники готового продукту.

Наявність у препараті денітрифікуючих мікроорганізмів Lactobacillus plantarum і Staphylococcus simulansзнижує рівень нітритів до безпечного рівня та гарантує формування характерного кольору готового продукту. Водночас, завдяки каталазі (ферменту, що розщеплює утворюваний молочнокислими бактеріями перекис водню), що продукується стафілококами знижується ризик знебарвлення продукту й погірклості жирів.

Препарат випускають у вигляді ліофілізованої біомаси кремового кольору; 1 г бактеріального препарату містить не менше 2·10 (в 10 степені) КУО молочнокислих бактерій та не менше 1·10 (у 8 степені) стафілококу.

Для ферментації 100 кг м'ясної сировини застосовують 50 г цього препарату.


Замовити або дізнатись подробиці можна за телефонами:

(063) 313 71 55

(050) 160 77 79

(067) 239 85 15

(044) 451 42 16

e-mail: iprovit_zakvaski@ukr.net