Новости

13.05.17

Відвідайте наш стенд

ZK17_200x200_stend.gif

Інститут продовольчих ресурсів НААН  разом з Державним  дослідним підприємством ІПР НААН прийме участь у  виставці-презентації

«Зроблено в Києві», яка відбудеться  25 травня 2017 року на території виставкового центру «КиївЕкспоПлаза» (вул. Салютна, 2б).







13.05.17

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі науково-практичної конференції

«Стан та перспективи розвитку органічного молочного ринку в Україні»

26-27 травня 2017 року

Інститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України та Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL) запрошують Вас на конференцію, що відбудеться в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні».

Мета конференції: ознайомлення учасників з особливостями виробництва органічного молока і молочних продуктів, з сучасним станом вітчизняного ринку органічної молочної продукції та перспективами його розвитку у форматі «з лану до столу», у вивченні та висвітленні шляхів вдосконалення технології та організації виробництва, збільшення обсягів і зниження витрат органічного молочного виробництва.

Інформаційне забезпечення конференції буде зосереджене на внутрішніх можливостях виробництва для найбільш повного забезпечення вітчизняних споживачів органічною молочною продукцією.

В рамках заходу передбачені тематичні напрями:

- первинне виробництво («Отримання органічного молока»);

- переробка молока («Інноваційні моделі органічного молочного виробництва»);

- сертифікація та збут органічної молочної продукції («Концепція менеджменту та маркетингу органічних молочних продуктів»).

Учасники конференції: науковці, фахівці аграрного сектору, виробники молока, підприємства харчової промисловості, представники торгівельних мереж та засоби масової інформації.

Участь у конференції безкоштовна

Реєстрація на захід є обов'язковою та доступна за даним посиланням >>>

Місце проведення конференції:

День перший

26 травня Інститут продовольчих ресурсів НААН України: м. Київ, вул. Є. Сверстюка, 4-А, 3 поверх, конференц-зал (реєстрація з 9:30);

День другий

27 травня навчальний органічний тур ТОВ «Органік Мілк», м. Баранівка, молочно-товарна ферма органічного виробництва ПП «Галекс-Агро» (Житомирська обл.), органічна крамниця м. Новоград-Волинський (Житомирська обл.).



12.05.17

adygeysk.png

Закваска бактеріальна «Іпровіт сир Адигейський»

 

Сир Адигейський – корисний продукт, який виготовляється як в промислових, так і в домашніх умовах та  відноситься до м’яких сортів сиру, що не потребують дозрівання.

Для його приготування використовується  коров'яче або овече молоко.

Сир Адигейський - джерело мінеральних солей, вітамінів, амінокислот, ферментів та органічних кислот. 80 г сиру містить добову норму необхідних організму амінокислот, а також забезпечє половину добової норми кальцію, натрію і вітамінів групи В.

Однією з переваг сиру Адигейського є його низька калорійність, завдяки чому його можуть вживати люди, з підвищеним артеріальним тиском та шлунково-кишковими захворюваннями, а також люди які переймаються стрункістю своєї фігури.

Білки і жири, що знаходяться у складі сиру Адигейського засвоюються на 98 %, саме тому він є необхідним для людей які мають значні фізичні навантаження, особливо для спортсменів.

Приготування сиру Адигейського в домашніх умовах цілком реально і має свої переваги:

- можна, за бажанням, використовувати один або декілька видів молока,

- сир Адигейський не містить консервантів (в промислових умовах використовують консерванти,  тому що м'який сир – це продукт швидкотривалого споживання),

- можна використовувати добавки (додавати прянощі, зелень, тощо).

Фахівцями Державного дослідного підприємства Інституту продовольчих ресурсів розроблена закваска бактеріальна «Іпровіт Сир Адигейський» для приготування в домашніх умовах сиру Адигейського.

 

Інструкція з приготування сиру Адигейського

з використанням закваски  бактеріальної «Іпровіт Сир Адигейський»

 

  1. Закип’ятіть 0,5-1 літр молочної сироватки та охолодіть до 40 ºС.
  2. Додайте невелику кількість охолодженої сироватки до флакону з закваскою, закрийте ковпачком, збовтайте до повного розчинення.
  3. Внесіть розчинену закваску до 0,5-1,0 л сироватки, перемішайте.
  4. Обробіть посуд окропом. В посуд, що використовується налийте окроп на 2 хвилини та злийте. Перелийте сироватку з закваскою до йогуртниці, мультиварки або термосу, Залиште заквашену сироватку на 24 години за температури в межах від 37 ºС до 40 ºС.
  5. Нагрійте 3 літри пастеризованого молока до 85-95 ºС, не допускаючи кипіння молока. Домашнє сире молоко довести до кипіння, витримати не більше 10 секунд та охолодити до 85-95 ºС. Для визначення температури застосовуйте термометр. Для отримання сиру високої якості рекомендуємо використовувати молоко з жирністю не менше 3,2 %.
  6. Внесіть 0,5-1 літр заквашеної сироватки в 3 л молока, постійно і повільно перемішуючи протягом 2-3 хвилин до утворення згустків.
  7.  Злийте утворені білкові згустки на марлю та відіжміть.
  8. Сформуйте сирну кульку в марлі та підвісьте для стікання залишків сироватки на 10 хвилин. Для створення солонуватого смаку готового сиру додайте 1 столову ложку солі до 1 літри відокремленої сироватки та ретельно перемішайте. Не виймаючи з марлі, помістіть сформовану сирну кульку в 1 л присоленої сироватки на 10 хвилин.
  9.  При бажанні, для утворення більш щільної консистенції сиру можна сирну кульку в марлі помістити під прес на 30 хвилин.
  10.  Вийміть сир із марлі та покладіть в ємкість з кришкою.
  11.  Зберігайте сир Адигейський в холодильнику впродовж 5 діб.


Пропонуємо зразки закваски бактеріальної «Іпровіт Сир Адигейський» для випробування на фермерських господарствах та в домашніх умовах.

Відділ збуту: тел. (044) 451-42-16

Виробничий відділ: (044) 517-09-92



17.03.15

27.03.15_новости.jpg

17 марта 2015 проходил ХІХ Международный форум товаров и услуг для детей «BABY EXPO '15» (www.babyexpo.ua). В рамках этого форума традиционно были представлены специализированная экспозиция детского питания «BABY FOOD». Во время работы Форума ассоциацией «Укрконсервмолоко» было проведено Третью специализированную научно-практическую конференцию «Детское питание: доступность, безопасность, конкурентоспособность».

Государственное опытное предприятие Института продовольственных ресурсов принимало участие в этом мероприятии и представляло целый спектр продукции - бактериальных заквасок «Ипровит», применяемые для производства традиционных кисломолочных продуктов общего и специального назначения. Заквасочные культуры используются в домашних условиях и имеют усовершенствованный состав натуральных пробиотических культур, выделенных из природных источников, которые не подвергались генетической модификации.



27.02.15

17.02.15_новости.jpg

26-27 февраля 2015 году в Пуще Водице Киевской области состоялся семинар «Актуальные вопросы производства молочной продукции: новейшие технологии, оборудование, новости законодательства, нормативная база, проблемы качества», организованный и проведенный ПГАА для молокоперерабатывающих предприятий.

На семинаре Государственным исследовательским предприятием ИПР была представлена ​​продукция, которая выпускается под торговой маркой «Ипровит» - бактериальные закваски для приготовления кисломолочных продуктов в домашних условиях, а также заквасочные препараты для промышленного использования.